• september 19, 2021
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

Ruim vijftien procent van de bedrijven in de detailhandel heeft te maken met een personeelstekort. Vooral in het tweede kwartaal is het aantal vacatures enorm gestegen, blijkt uit de barometer detailhandel van het UWV.

Aan het einde van het tweede kwartaal lag het aantal openstaande vacatures in de detailhandel op ruim 36 duizend. Dat is 52 procent meer dan in het eerste kwartaal. Het is voor het eerst sinds de start van de coronacrisis dat de vraag naar personeel zo hard stijgt. De vraag naar werknemers in de retail ligt zelfs boven het niveau van 2019.

In totaal waren er aan het eind van het tweede kwartaal meer dan 35 duizend vacatures in de Nederlandse retail. Zoveel waren het er niet meer sinds het derde kwartaal van 2019. De meeste vacatures zijn er voor vakkenvullers en kassamedewerkers. Ook verkoopmedewerkers binnen food en fashion en managers/bedrijfsleiders worden volop gezocht.

Binnen webwinkels groeide het aantal banen versneld tijdens de coronacrisis. Tussen januari 2018 en april 2020 groeide het aantal banen maandelijks gemiddeld 1,3 procent. Tussen mei en december 2020 was dat bijna drie procent.

Een kanttekening: deze website sprak tientallen mensen die solliciteerden en werden afgewezen. Te oud volgens de werkgevers: 30 jaar en ouder.