Nu het coronavirus nog onder ons is is het personeelstekort in de zorg nijpender geworden, en de verwachting is dat het nog erger wordt. Van ruim 40.000 onvervulde vacatures voor de crisis zou de sector in 2022 in het ergste geval 74.000 mensen tekortkomen. Hoe zijn we hier beland, en is (om)scholing de oplossing om de druk te verlagen? NU.nl bericht hierover.

Vóór de coronacrisis was er al een tekort aan mensen in de zorg. De druk was er ook toen al hoog, het salaris voor veel functies is relatief laag en door het zware werk halen veel zorgmedewerkers de pensioenleeftijd van 67 niet en stoppen eerder.

“De instroom van nieuwe mensen is laag en de uitstroom is hoog”, vertelt Maurice Heck van het Capaciteitsorgaan, dat onderzoek doet naar de capaciteit die nodig is in de zorg. “Vorig jaar vertrokken bijna evenveel mensen als erbij kwamen.” Ook het aantal mensen dat zich laat omscholen naar de zorg of weer terugkomt (herintreders, red.) daalde de afgelopen tijd.

Het gros van de tekorten zit in de ouderenzorg en de verpleging, mede door een hoog ziekteverzuim dat daar een probleem vormt. “Het tekort onder ic-verpleegkundigen viel in januari van dit jaar nog redelijk mee”, zegt Heck. Dat is echter minder positief dan het lijkt, nuanceert hij direct. “Ons land kampt met vergrijzing: we worden steeds ouder, dus het wordt drukker in de zorg. En dan komt de coronacrisis er nu nog bij.”

Deze website spreekt veel mensen die in de zorg werkzaam zijn maar niet meer worden teruggevraagd. Een wonderbaarlijke situatie. Lees de ervaring van Henk Hijink uit Gouda bijvoorbeeld op de website van de Gouda. Verbazingwekkend: tekort aan zorgpersoneel

De oplossing van het tekort aan personeel – zo dat er al is – zou mogelijk gevonden kunnen worden in de omscholing van oud werknemers in de horeca en de detailhandel die nu door de lockdown – die nog wel even gaat duren – thuis zitten.