• juni 03, 2019
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

Topbloemen.nl wil meerdere fysieke locaties uitrollen. De e-tailer opende eerder deze maand zijn eerste filiaal in Amstelveen. De plannen voor toekomstige winkels zijn nog niet concreet, meldt eigenaar Edwin van Arkel aan RetailNews. “Maar het is niet de intentie om alleen met een winkel in Amstelveen te zitten.”

De eerste vestiging van Topbloemen.nl is een pilotstore. Hier wordt onder meer getest hoe online het beste vertaald kan worden naar een fysieke omgeving. Ook wordt er gekeken naar waar klanten behoefte aan hebben, bijvoorbeeld op het gebied van service. De e-tailer voorzag de buitenkant van het pand al van een bloemenautomaat, waar zeventien boeketten bloemen in passen. “Klanten kunnen hier 24/7 een bloemetje uit de muur trekken”, vertelt Van Arkel. “We zien dat vooral op zondag hier al redelijk gebruik van gemaakt wordt.”

Topbloemen.nl opende de fysieke winkel om meer in het straatbeeld aanwezig te zijn. Daarnaast is het beter ondersteunen van de lokale bloemisten waarmee de e-tailer samenwerkt een reden. Het is de bedoeling dat de winkel voor maximaal een jaar in eigen beheer is. Daarna wordt het filiaal aan een franchisenemer overgedragen. Ook voor toekomstige vestigingen wordt deze strategie toegepast.