• juni 23, 2019
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

ToyChamp opent dit jaar zeker vier speelgoedwinkels in Nederland. Twee voormalige IntertoysXL-vestigingen, die flink zijn verbouwd, zijn als eerste aan de beurt. ToyChamp begint 4 juli in winkelcentrum De Centrale in Leeuwarden, in een pand van ruim 1800 vierkante meter. Op 12 juli gaat aan de Havenweg in Helmond een winkel van bijna 1500 vierkante meter open.

In september start ToyChamp in het Arnhemse winkelcentrum De Lely, dat een flinke opknapbeurt krijgt. De speelgoedzaak komt naast een Jumbo-filiaal. In oktober volgt een winkel in winkelcentrum Ringers in Alkmaar. Ceo Koen Nolmans zegt dat er dit jaar mogelijk nog een winkel in Nederland komt, maar hij kan de locatie nog niet melden. Volgend jaar opent in elk geval een winkel in Groningen.

ToyChamp heeft op dit moment negen winkels in Nederland. Nolmans hoopt op uiteindelijk twintig tot dertig zaken. In België, waar het hoofdkantoor zit, heeft ToyChamp nu zeven winkels. Eind deze maand opent de achtste in Antwerpen. Bijna alle winkels van ToyChamp zitten aan de rand van steden, vaak op retailparken.
De keten vestigt zich op ‘retailparken’, aan de rand van steden met het liefst een grote trekker zoals een supermarkt naast zich. Een beetje een ‘Belgische insteek’, noemde Nolmans het tegen RetailTrends. Niet in drukke winkelstraten gaan zitten, maar klanten met intensieve marketing juist naar de periferie proberen te trekken. Zonder reden zijn die afgelegen locaties niet. “We verkopen veel grootschalig speelgoed, waarmee mensen niet door de binnenstad willen sjouwen”, zegt Nolmans. “Daarom is gratis parkeergelegenheid voor de deur bij ons essentieel.”

Het kleinste filiaal van ToyChamp stond overigens in Cuijk. Dat sloot eind 2018 de deuren omdat er onvoldoende omzet te behalen was.