• maart 28, 2019
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

Schuif maar aan bij het Paasontbijt op de Markt in Gouda! Maandag 22 april (Tweede Paasdag) is men vanaf 10.30 uur welkom!
Elk jaar ziet het er prachtig uit bij het paasontbijt met rijk gevulde tafels en vrolijke, vriendelijke bediening en heel veel mensen. Dit jaar wordt het wel heel speciaal. Het thema is Rembrandt. Dat wordt zichtbaar op de tafels, maar ook er omheen. Dankzij de samenwerking met de mensen van Zotte Zaterdag gaat het een hele bijzondere dag worden. Inderdaad een hele dag. Hoogtepunt is natuurlijk het ontbijt. Tijdens het ontbijt speelt Rembrandt al een rol aan de tafels. De gebruikelijke paasviering heeft ook alles te maken met een schilderij van Rembrandt. Er is muziek, er zijn verhalen, er zijn stillevens én na het ontbijt mag iedereen komen schilderen en de Rembrandt in zichzelf ontdekken.
Muziek is er van de Goudse zangeres Elise Mannah, de Vlister Zangers en het duo How’lin.

Het allerbelangrijkste van het Paasontbijt is volgens de organisatoren dat Gouwenaren elkaar ontmoeten en elkaar letterlijk zien zitten. Wie je ook bent, wat je ook doet: rijk, arm, dik, dun, alle kleuren, maten, opvattingen, karakters en leeftijden zijn heel hartelijk welkom, zo meldt het persbericht. Van te voren opgeven is niet nodig, iedereen mag aanschuiven. Samen zijn we de stad.
Het Paasontbijt is een initiatief van het DoePlatform van de Ondernemers Binnenstad(SOG). Om dit mogelijk te maken wordt er samengewerkt met ruim 100 vrijwilligers uit 12 verschillende kerken in Gouda en zijn er mensen vanuit de politiek en het maatschappelijk leven en ook de Bredeschool. Dit jaar is er een enthousiaste samenwerking met de organisatie van Zotte Zaterdag (zaterdag 26 oktober is de volgende editie).
Dankzij de GoudApot, de ondernemers, kerken en individuele sponsors kan dit ontbijt en het bijbehorende feest worden aangeboden aan alle Gouwenaren. De coördinatie is in handen van Bijbelshop Samma. Een geweldige samenwerking met heel veel verschillende partijen, wat daarmee maar weer laat zien waarom Gouda Evenementenstad van het jaar is geworden. Samen maken we de Stad!