• september 14, 2021
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

Franse horecaondernemers hebben sinds de invoering van de ‘pass sanitaire’ 20 procent minder klanten, volgens de vakbonden. Dit meldt de Telegraaf.
Zij maakten zich van tevoren zorgen over eventuele problemen die zouden kunnen ontstaan bij het controleren van QR-codes, maar dat lijkt in de praktijk mee te vallen. Het scheelt wel dat de regels achteraf werden versoepeld en restaurateurs en caféhouders hun klanten niet ook naar een identiteitsbewijs hoeven te vragen.

Frankrijk voerde het toegangsbewijs deze zomer in. Sinds 21 juli moet iedereen die een pretpark, theater, bioscoop, zwembad of museum in wil, aantonen dat hij is gevaccineerd, negatief is getest of onlangs is genezen van corona. Op 9 augustus ging deze maatregel ook in voor de horeca. Sinds begin september wordt ook het personeel dat op deze plaatsen werkt op de pas gecontroleerd.

Vlak voor de invoering van het bewijs kwam een protestbeweging op gang. Tot nu toe gingen tegenstanders van de pas negen zaterdagen achter elkaar de straat op. Het hoogtepunt lag op 7 augustus, toen door heel Frankrijk 237.000 mensen demonstreerden. Sindsdien neemt de animo af, afgelopen zaterdag waren zij met 121.000.

In ons land zouden zogenaamde versoepelingen worden aangekondigd, maar dat gebeurt niet. Wat lijkt op een versoepeling (een verplichte coronapas) is in werkelijkheid een strengere controle en maatregel.