• april 06, 2019
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

Kledingketen Sissy-Boy heeft uitstel van betaling aangevraagd. Een reddingsplan waarbij de modeketen zou worden overgenomen, werd afgelopen weekend afgeblazen. De winkels blijven voorlopig geopend.

Eigenaar Brand Retail Group zegt te hebben geprobeerd de modeketen weer gezond te maken, door onder meer te snijden in de overhead en te investeren in de winkels en online-activiteiten. Na de tegenvallende verkopen van eind vorig jaar werd besloten een nieuwe eigenaar te zoeken, waarna met verschillende partijen is gesproken. Dat heeft geleid tot ‘vergevorderde gesprekken met een Nederlands familiebedrijf dat actief is in dezelfde sector’. Nadat die partij zich onverwacht terugtrok, moet de directie surseance van betaling aanvragen.

Uit een e-mail van ceo Sven Bleekemolen aan leveranciers werd vorige week duidelijk dat Sissy-Boy op zoek was naar een nieuwe eigenaar. Daarin werd alleen gesproken van een Nederlandse mode-investeerder, zonder namen te noemen. Verder werd leveranciers om een bijdrage gevraagd, in de vorm van een korting van dertig procent op geleverde goederen. Dat leverde kennelijk weinig respons op.

Sissy-Boy is goed voor 45 vestigingen in Nederland en België. De eigenaar en het management onderzoeken de mogelijkheden voor een doorstart.
In Gouda is geen filiaal gevestigd. Wel in naburige steden als Den Haag, Rotterdam en Leiden. Op de foto de vestiging in Amsterdam CS.