• april 04, 2020
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

De Nederlandse vestigingen van H&M zijn vanaf donderdagmiddag 19 maart tijdelijk dichtgaan om te voorkomen dat het coronavirus verder om zich heen grijpt. Dat meldde het modebedrijf op Facebook. De Zweedse kledingketen sloot eerder die week al zijn winkels in twaalf andere Europese landen. De 142 vestigingen van vanHaren gingen een dag eerder al tot nader order op slot. De gezondheid van klanten en medewerkers staat voorop, laat de schoenenketen in een bericht op de website weten. “We vinden dat we onze medewerkers en klanten hiermee het best beschermen tegen verdere verspreiding van het virus.” Klanten kunnen nog wel terecht op de webshops van beide bedrijven. H&M laat weten de termijn voor ruilen en retouren tijdelijk te versoepelen.

Groeiend aantal retailers
H&M en vanHaren sluiten zich aan bij het groeiende aantal winkeliers dat de fysieke vestigingen voorlopig dicht houdt. De filialen van De Bijenkorf, C&A, State of Art, Suitsupply, We Fashion en Zara zijn ook al gesloten.
Maar zaterdagmiddag was het filiaal van vanHaren aan de Kleiweg in de binnenstad van Gouda toch al weer open. Ook andere winkeliers in de binnenstad die eerder een briefje op het raam hadden opgehangen dat hun winkel voorlopig even gesloten zou zijn, deden zaterdag toch de winkel open.
Of dat overigens zin had is niet waarschijnlijk omdat in de binnenstad heel weinig publiek te zien was.
De gemiddelde Goudse inwoner hield zich goed aan de oproep om binnen te blijven, althans om niet massaal met en bij elkaar op stap te zijn.