• juli 26, 2021
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

Een deel van de maaltijdbezorgers in Nederland is niet verzekerd als ze op e-bikes rijden. Als zij iemand aanrijden, dan valt de zakelijke e-bike waarop zij rijden niet onder de aansprakelijkheidsdekking. Dat meldt RTL Nieuws.

Particuliere e-bikes worden momenteel gezien als fiets, waardoor zij automatisch zijn verzekerd voor aansprakelijkheid. Als de e-bike echter zakelijk wordt gebruikt, in dit geval voor maaltijdbezorging, wordt de elektrische fiets gezien als motorvoertuig en geldt een vrijstelling. Zo vallen bezorgers buiten de aansprakelijkheidsdekking van sommige verzekeringen.

Hier kun je je als ondernemer inmiddels apart voor laten verzekeren. Maar sommige ondernemers komen daar pas achter als er al een ongeluk is gebeurd. “Materiële schade is nog te overzien, maar je krijgt een groter probleem als er letselschade ontstaat. En de risico’s daarop nemen toe, omdat het aantal maaltijdbezorgers snel toeneemt”, aldus letselschade-expert Edwin van Slooten, tegenover RTL Nieuws.

Pizzaketen Domino’s en Thuisbezorgd geven aan dat zij op de hoogte zijn van dit mogelijke probleem in aansprakelijkheid. Zij zeggen inmiddels een oplossing te hebben gevonden voor aangesloten ondernemers.