• september 01, 2019
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

Sinds 2007 is het aantal ijssalons meer dan verdubbeld, van bijna 440 naar meer dan 900. Dat meldt BNR, dat cijfers opvroeg bij onderzoeksbureau Locatus.

Volgens Theo Clevers, voorzitter van Het Gilde van Meester-ijsbereiders, is de groei te verklaren doordat ijs eten steeds normaler wordt: vroeger was het een bijzonder uitje, nu eten mensen op veel meer momenten een ijsje.

Ook zou het helpen dat de sector inzet op “gezonder” ijs, met minder suiker en minder vet. Hoewel dit het product ook duurder maakt, hebben Nederlanders het er volgens Clevers voor over.
IJssalons zijn verder ook vaak langer open en sluiten vaak niet de hele winter de deuren, zoals vroeger.

In de binnenstad van Gouda zitten vier specifieke ijssalons: aan de Wijdstraat, aan de Markt, een David Gelato aan de Zeugstraat en sinds begin dit jaar een tweede David Gelato ook aan de Markt (zie foto).