• oktober 26, 2019
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

Al jaren lang wordt rond half november in de Goudse binnenstad de feestverlichting opgehangen boven de winkelstraten. In 2017 gebeurde er een ongeluk. In december 2017 brak een kabel waaraan een slinger feestverlichting was opgehangen uit de gevel naast The Sting aan de Kleiweg. Het gebeurde in de nacht en er liep niemand op straat. Maar de ravage was groot (zie foto). Niet alleen de kabel met de slinger kwamen met een klap naar beneden, maar er ging ook een stuk van de gevel mee met een daaraan bevestigde straatlantaarn.

Uit veiligheidsoverwegingen werd direct alle feestverlichting uit de winkelstraten verwijderd. Daarna begon een onderzoek hoe alle kabels waren bevestigd. Diverse kabels werden afgekeurd en opnieuw gespannen. Daarbij vroeg de gemeente ook toestemming van de pandeigenaren.
Inmiddels zijn de meeste kabels weer in orde. Maar voor de zekerheid worden volgende week alle gevelankers getest. Dat staat in een brief die alle ondernemers en bewoners van de winkelstraten hebben ontvangen.
‘De afgelopen weken zijn alle gevelankers hersteld die in een vorige test niet zijn goedgekeurd. Om er zeker van te zijn dat alle gevelankers goed gemonteerd en veilig zijn worden ze nogmaals getest. Wanneer de muurankers goedgekeurd worden, wordt er een zekerheidscertificaat afgegeven voor een periode van vijf jaar’, zo schrijft de gemeente.
Door het onderzoeken van de muurankers zullen volgende week enkele voertuigen van het bedrijf Normec-Re-Lux met meetapparatuur in de binnenstad aanwezig zijn.
Woensdagochtend 30 oktober is de Dubbele Buurt van 9.00 tot 11.00 uur afgesloten voor auto’s.