• maart 22, 2020
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

In grote steden zoals Amsterdam, Utrecht en Rotterdam sluiten winkels eerder hun deuren wegens het coronavirus. Daarmee is de koopavond voorlopig van de baan.

Alle winkels in de Rotterdamse Beurstraverse (de ‘Koopgoot’), de Utrechtse Steenweg en de Amsterdamse Kalverstraat waren donderdagavond gesloten. Winkeliers proberen zo de verspreiding van het coronavirus in te perken. “Het is een tijd van crisis en daar reageren we als winkelstraat ook op”, aldus een medewerker van kledingwinkel Vila in de Kalverstraat tegen NU.nl.

Veel winkels gaan alleen ’s middags open, bijvoorbeeld tussen 12.00 en 18.00 uur. Ook gedurende die uren is het rustig in de straten, melden de winkeliers. Donderdag sloten onder meer Ici Paris XL, State of Art en VanHaren hun deuren in het hele land. Ook de Bijenkorf, IKEA en H&M zitten voorlopig op slot.

In de binnenstad van Gouda sluiten ook veel winkels. Sinds vrijdag zijn onder andere Perry, Manfield, Anna van Toor en Flying Tiger dicht. Ook een aantal zelfstandige kleinere winkeliers hebben hun deuren voorlopig op slot gedaan.
Bezorgdiensten van diverse restaurants draaien daarentegen overuren.