• november 04, 2019
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

De Nieuwe Marktpassage in de Goudse binnenstad is nog niet zo lang geleden van eigenaar gewisseld. De huidige eigenaar van dit winkelcomplex is de Lenferink Groep Zwolle. Eigenaar Carlus Lenferink belegt al ruim dertig jaar in vastgoed, zo staat op de website te lezen. In 2018 verwierf Lenferink de Nieuwe Marktpassage. ‘We zijn een Zwols bedrijf dat ook landelijk opereert en we zijn zeer trots op de toevoeging van dit indrukwekkende complex gesitueerd op deze mooie en centrale locatie te Gouda aan onze gevarieerde vastgoedportefeuille’, aldus de website van Lenferink.

Afgelopen mei heeft de belegger met de gemeente Gouda een definitief akkoord getekend voor de komst van supermarkt Coop naar de passage. Met de gemeente zijn allerlei afspraken gemaakt onder meer over het aanzien van de nieuwe pui en over aan- en afvoer van goederen. Inmiddels is de verbouwing al weken grootschalig aangepakt. De gevel van de voormalige winkels van kapper Smile, Edcetera en Halfords is inmiddels verwijderd.
Het was de bedoeling dat Coop in dit kwartaal zijn deuren zou openen, maar de verwachting lijkt nu bijgesteld naar het eerste kwartaal in 2020.
Dan moet ook de Cheese-Experience aan de overkant in het voormalige Kazernegebouw geopend zijn.
Daarmee heeft dit stuk centrum een enorme impuls gekregen.