• augustus 10, 2019
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

De Nederlandse webshop van Peek & Cloppenburg is afgelopen donderdag gelanceerd. Het warenhuis kondigde in december vorig jaar al aan dat er een webwinkel aankwam, maar toen was nog niet bekend wanneer. In juni zei Peek & Cloppenburg nog dat het in het najaar zou gebeuren.

De webshop wordt gerund door dochteronderneming Fashion ID en bevat ruim 30 duizend artikelen van zo’n driehonderd merken. Peek & Cloppenburg rekent geen verzend- of retourkosten. Het warenhuis was online al actief in Duitsland, Oostenrijk en Polen.

Peek & Cloppenburg had ooit zestig winkels in Nederland (waaronder een filiaal aan de Kleiweg in de Goudse binnenstad), maar is nu alleen nog gevestigd in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. In Duitsland heeft Peek & Cloppenburg zo’n zeventig filialen. Volgend jaar maakt het zijn entree in Estland, in hoofdstad Tallinn. Daarmee komt het aantal landen waar Peek & Cloppenburg zit op zestien, met in totaal meer dan 120 filialen.
Op de foto links de vestiging van Peek & Cloppenburg aan de Dam in Amsterdam naast Madame Tussaud.

De onderneming is in 1869 opgericht in Rotterdam door de van oorsprong Duitse kooplieden Johann Theodor Peek en Heinrich Anton Adolph Cloppenburg. De familie Peek was tot de jaren negentig actief in het bedrijf. De huidige CEO van de modeketen is Uwe Cloppenburg.