• april 13, 2020
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

Jumbo zet vanaf volgende week in de supermarkten meer medewerkers van dochteronderneming La Place in. Ze gaan onder meer als gastdame of -heer aan de slag en helpen bij het deurbeleid. Dat zegt financieel topman Ton van Veen in een gesprek met RetailTrends.

Een groot deel van de 2500 medewerkers van La Place zit thuis, omdat alle restaurants dicht zijn door de coronacrisis. Sinds de sluiting werkt al personeel van La Place bij Jumbo, maar het aantal medewerkers wordt uitgebreid. La Place moet net als de rest van de horeca in elk geval tot 28 april de deuren gesloten houden.

Van Veen meldt dat Jumbo ondanks de crisis doorgaat met de uitrol van HEMA-schappen met non-foodartikelen naar de winkels. Sterker nog: “Misschien kunnen we die zelfs versnellen.” Van Veen wijst erop dat HEMA nu hard wordt getroffen. “Als we anderen kunnen helpen, dan doen we dat.” De cfo gaat er vooralsnog ook vanuit dat de geplande twaalf tot vijftien nieuwe winkels in België er dit jaar komen. Die zijn vooral gepland in het tweede deel van het jaar. “De voorbereidingen gaan dan ook gewoon door.”