• mei 09, 2019
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

De kledingwinkels van Coolcat gaan komende maanden alsnog dicht. Eigenaar Retail Beheer, die de kinder- en tienermodeketen onlangs uit het faillissement kocht, kiest ervoor om Coolcat alleen als webshop voort te zetten. Waarschijnlijk verliezen hierdoor honderden mensen hun baan. Dit meldt onder andere RTL nieuws.

Coolcat werd in maart failliet verklaard na jarenlang met rode cijfers te hebben gedraaid. Daarna volgde een doorstart, waarbij ook ondernemer en oud-eigenaar Roland Kahn betrokken was. Van de oorspronkelijke 80 winkels in Nederland, zou Retail Beheer er 56 voortzetten.
De nieuwe eigenaar koos er bij de doorstart al voor om het winkelpersoneel alleen maar tijdelijke contracten aan te bieden. Bij het in 1979 opgerichte Coolcat werkten voor het bankroet in totaal 1450 medewerkers, van wie 1180 in Nederland. Voor hoeveel mensen er na de zomer nog werk is, is nog onduidelijk.

Retail Beheer wil de webshop doorzetten onder de naam Coolcat Junior. Daar zal dan alleen nog maar kinderkleding worden verkocht, omdat die kleding online goed liep. De komende periode zal ‘substantieel’ worden geïnvesteerd in de onlineactiviteiten, die volgens het bedrijf ook in andere landen succesvol zijn.

In Gouda zit een vestiging van Coolcat in de binnenstad aan de Hoogstraat.