• april 19, 2020
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

De winkelstraten waren vorige week 8,4 procent drukker ten opzichte van de week daarvoor. Dat meldt onderzoeksbureau RMC op basis van passanten-tellingen.

Langzamerhand openen steeds meer retailers weer hun deuren, waaronder Flying Tiger, Manfield en VanHaren. Reden voor consumenten om weer vaker een bezoek te brengen aan de winkelstraat. Vooral in de Rotterdamse Hoogstraat nam het aantal passanten toe: 46 procent ten opzichte van een week eerder.

Toch is het in vergelijking met een jaar eerder nog steeds beduidend rustig in de winkelstraten. Het aantal passanten daalde maar liefst met 75,6 procent. Afgelopen maandag, Tweede Paasdag, was het zelfs 85 procent rustiger dan in 2019. Volgens RMC heeft de oproep om tijdens de paasdagen thuis te blijven effect gehad.

Ook in de Goudse binnenstad is te zien dat weer meer publiek door de winkelstraten loopt. Publiek dat zich overigens over het algemeen keurig houdt aan de gevraagde 1,5 meter afstand tot elkaar. Ook op de warenmarkt van afgelopen donderdag en zaterdag hield de consument goed afstand. Maar hoewel er meer consumenten op straat te zien zijn, zijn de omzetten in winkels en op de warenmarkt dramatisch teruggevallen, zo laten veel winkeliers en marktkooplui weten. De gemiddelde consument is bezorgd, blijft zoveel mogelijk thuis en houdt de hand op de knip.
Voor de Goudse horeca die verplicht gesloten is zijn het ook dramatische tijden.