• september 10, 2021
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

Xenos verwacht dit jaar met zwarte cijfers af te sluiten. Dat zegt ceo Linda Keijzer in het septembernummer van RetailTrends.

Toen Linda Keijzer in 2018 bij Xenos aantrad was het er in haar eigen woorden ‘één grote puinhoop’. “De omzet was dramatisch, de resultaten nog dramatischer.” Bovendien was er geen managementteam. Xenos zou plaats moeten maken voor de formule Casa. “De toenmalige directie geloofde niet meer in het merk.”

Onder leiding van Keijzer maakte Xenos de afgelopen jaren een opmerkelijke comeback voor. De verkoop aan Casa werd stopgezet en nu heeft Xenos weer 150 winkels. “Klanten hebben ons massaal herontdekt.”

Xenos boekte in 2020 een omzet van 160,8 miljoen euro en leed een verlies van een miljoen euro. Een jaar eerder was dat nog 140,2 miljoen euro omzet en ruim twaalf miljoen verlies.

Xenos werd drie jaar geleden overgenomen door Albert Blokker, de broer van icoon Jaap Blokker. Zijn dochter Francis leidt inmiddels moederbedrijf Nieuwgeluk Groep. Beiden zitten in de raad van advies van Xenos.

In de Goudse binnenstad is recent een filiaal van Xenos geopend aan de Lange Tiendeweg in het pand waarin Perry (Sport) ruim 20 jaar zat (zie foto).