• juni 11, 2021
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

In het pand aan de Lange Tiendeweg waar tot voor kort Perry (Sport) zat komt binnenkort een filiaal van Xenos. In het pand wordt druk gewerkt en verbouwd. Buiten aan de voor- en achterkant zijn schilders bezig.

Xenos is opgericht in ‘s-Hertogenbosch in 1973 als onderdeel van de SHV groep en werd in 1989 overgenomen door Blokker Holding. De eerste drie winkels werden in Eindhoven, Utrecht (Hoog Catharijne) en Amsterdam (Nieuwendijk) geopend.
Xenos is actief in de groot- en detailhandel van onder meer keramiek (servies), glaswerk, kaarsen, meubilair, huishoudelijke artikelen en etenswaren.
De naam Xenos betekent in het Grieks ‘vreemdeling’ of ‘buitenlander’ maar ook ‘gast’.

Op het hoofdkantoor in Waalwijk werken circa 75 mensen. Hier is sinds 2000 ook een 40.000 m² groot distributiecentrum gevestigd. Het laden en lossen geschiedt half-automatisch met op afstand bestuurbare voertuigen. In 2014 is hier nog een hal van zo’n 50.000 m² bijgebouwd. Vijf- tot zesduizend producten werden toen vanuit het distributiecentrum verspreid over meer dan 300 filialen in zowel Nederland als Duitsland. In 2019 zijn er 150 winkels verspreid over heel Nederland.

Het nieuwe filiaal van Xenos in de Goudse binnenstad gaat 9 juli officieel open.