• mei 31, 2019
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

Zeeman maakt de locaties openbaar waar zijn producten geproduceerd worden. De Nederlandse textielketen zegt dat dit de volgende stap is in zijn weg naar transparantie.

Op de website van Zeeman staat vanaf deze week een wereldkaart waarop de productleveranciers te zien zijn. Onder meer de leveranciersnaam, de adresgegevens, het type fabriek en het aantal medewerkers in de fabriek worden hierop weergegeven. De textielketen zegt dat het voor vakbonden en lokale niet-gouvernementele organisaties (ngo’s) zo makkelijker wordt om Zeeman aan te spreken als er misstanden zijn in de fabrieken. NGO’s zijn onafhankelijk van de overheid opererende organisaties die een maatschappelijk doel nastreven zoals bijvoorbeeld het Wereld Natuur Fonds en Amnesty International.

Arnoud van Vliet, manager MVO en Kwaliteit, stelt dat Zeeman eerder terughoudender was met het delen van productlocaties vanwege concurrentiegevoeligheid. “Echter, in gesprekken met verschillende ngo’s zijn we tot nieuwe inzichten gekomen”, meldt hij. “Waar we via het textielconvenant onze productielocaties al in een samengestelde lijst hadden laten opnemen, gaan we vanaf heden over tot volledige transparantie door publicatie op onze eigen website.”

In Gouda heeft Zeeman vestigingen in de winkelcentra Bloemendaal en Goverwelle en in de binnenstad aan de Wijdstraat.