• december 01, 2019
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

Het is vandaag zondag 1 december en dat betekent een koopzondag in de binnenstad van Gouda. Met pakjesavond op komst zullen veel winkels open zijn.
Op de Markt staat een braderie.

In de binnenstad is altijd de eerste zondag van de maand een koopzondag. Sinds vorig jaar is het aantal koopzondagen uitgebreid en heeft een meerderheid van de winkeliers ervoor gekozen om vanaf mei naast de eerste ook de laatste zondag van de maand als koopzondag te bestempelen.
En in december zijn alle zondagen als koopzondag aangewezen. Dus naast die van 1 december zijn ook 8, 15, 22 en 29 december een koopzondag.

Maar niet alle winkels doen mee met een koopzondag. Daarvoor geven zij diverse redenen. Sommige winkels zijn al open van maandag tot en met zaterdag en dan is de zondag een welkome vrije dag. Andere winkeliers blijven de zondag dicht om godsdienstige redenen. En weer andere winkeliers zien de zondag juist als een dag om te sporten of om met familie door te brengen.
Wie gericht op een koopzondag naar een bepaalde winkel wil, doet er daarom goed aan om tevoren te informeren of deze winkel ook open is.

Overigens geldt de zogenaamde koopzondag niet voor alle winkels. Heel veel winkels in de binnenstad mogen al iedere zondag gewoon open. Daar onder vallen bijvoorbeeld winkels die levensmiddelen verkopen (slagers, bakkers, supermarkten) en winkels die producten verkopen voor persoonlijke verzorging (kapsalons, drogisterijen als Etos, Trekpleister en Kruidvat).
Kijk voor de regeling in de Goudse binnenstad voor de koopzondagen op deze website: koopzondagen